PAGINI DE JURNAL

VOUCHERE MATERNA SI ALTE BENEFICII PENTRU VIITOARE MAMICI DIN BUCURESTI

Buna,

Am revenit sa va ofer cateva informații foarte utile legate de beneficiile pe care le puteti accesa daca sunteti insarcinate si locuiti în București. In primul rand as vrea sa menționez ca regula principala pentru a putea aplica este sa aveti domiciliul stabil sau resedinta pe raza Municipiului București de cel putin 6 luni. Hai sa vedem care sunt aceste beneficii:

VOUCHERE MATERNA

Pentru voucherele materna poate aplica orice femeie cu varsta de peste 18 ani, cu domiciliul sau resedinta in Bucuresti de cel putin 6 luni, care la momentul depunerii actelor are minim 10 săptămâni de sarcina si care nu inregistreaza datorii la bugetul local.

Suma totala a voucherelor este de 2000 de lei, se acorda in 2 transe a cate 1000 de lei, sub forma tichetelor valorice de 50 de lei. Pentru prima transa poti aplica începând cu saptamana 10 de sarcina, iar pentru cea de-a doua transa începând cu saptamana 24 de sarcina. Trebuie sa aveti in vedere ca daca depuneți actele doar începând cu saptamana 24 de sarcina veți beneficia doar de o singura transa de 1000 de lei.

IMG-20230614-WA0000

Voucherele materna pot fi folosite pentru achitarea medicamentelor sau a serviciilor medicale, iar lista partenerilor care primesc aceste voucherele este disponibilia aici.

Lista actelor necesare o gasiti aici, acestea se pot depune direct la cele 2 centre dedicate si primiti voucherele pe loc sau online prin e-mail la voucher.materna@dgas.ro unde vi se va comunica daca dosarul este in regula si o data in care sa mergeti sa ridicati voucherele sau daca este nevoie de alte acte in completare.

Eu am aplicat mai tarziu pentru aceste vouchere, dar am reusit sa ma încadrez pentru ambele transe. Am si achizitionat produse cu ajutorul acestor vouchere, iar o parte dintre ele le puteti vedea aici, pe langa acestea am mai luat un aparat pentru aerosoli si alte produse naturiste pentru familie. Eu am ales sa merg in farmacia Spring din Bulevardul Lacul Tei, cea mare cu etaj, de unde am putut achiziționa orice mi-am dorit si la farmacia Yuga din Titan -(din câte am aflat au mutat locatia acesteia). Inițial ne-au ramas cateva vouchere pe care le-am folosit dupa ce a venit bebe. Le pastram sa mai luam cate ceva in functie de ce nevoi vom mai avea (valabilitatea acestora fiind pana la sfârșitul anului), dar zilele trecute am trecut din nou pe la Farmacia Spring pentru scutece, cremă pentru iritații și șervețele umede.

Stimulent pentru nou-nascut

Inca un beneficiu pe care il aveti daca locuiti in București este “stimulentul pentru nou nascut” in valoare de 2500 de lei care se acorda prin virament bancar. Posibil ca acest beneficiu sa fie oferit si de primariile din alte orase, dar cel mai bine intrebati la spitalul unde ati nascut sau direct la primaria de care aparțineți.

Lista actelor necesare o gasiti aici, acestea putand fi depuse fizic la aceleasi doua centre mentionate mai sus sau online pe e-mail la nounascutisimonoparentale@dgas.ro . De aceasta data veti avea nevoie si de un extras de cont pentru ca suma va fi virata in cont.

Regulile principale raman ca parintii sau unul dintre acestia sa aibă domiciliul sau resedinta in Bucuresti cu minim 6 luni inainte de depunerea dosarului, nasterea sa aiba loc la una dintre maternitățile din București, termenul pentru depunerea dosarului este de o luna de la data nașterii, iar la momentul depunerii acestuia nu se inregistreaza datorii la bugetul local.

La aceste beneficii se adauga “suplimentul de nou nascut” oferit la locul de munca in functie de contractul individual de munca, indemnizatia pentru creștere copil daca ati lucrat 12 luni in ultimii 2 ani înainte de nașterea copilului si stimulentul de inserție in functie de momentul in care va reluați activitatea la locul de munca.

Sper ca aceste informații va sunt utile. Daca aveti întrebări le puteti lasa în secțiunea de comentarii sau in mesaj privat pe Instagram, ma gasiti aici

Pupici 💋.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.