REVIEWS · SKIN CARE

CE PRODUSE THE ORDINARY AM INCLUS ÎN RUTINA DE ÎNGRIJIRE

Fiecare tip de ten se confruntă cu diferite probleme: exces de sebum, pori dilatați, pete solare, riduri fine, cearcăne, deshidratare, sensibilitate și exemplele pot continua. Pentru un ten frumos și îngrijit trebuie să depistăm problemele, să ne alegem produse potrivite și să formăm o rutină de îngrijire. O lungă perioadă de timp am considerat că nu pot rezolva problemele tenului meu și foloseam câteva produse când simțeam nevoia sau când îmi aminteam. În ultimul an am început să mă documentez, să caut și să încerc diferite produse pentru ca tenul meu să aibă un aspect plăcut astfel încât să îmi permit zile fără machiaj, dar și ca fondul de ten să se așeze frumos în zielele cu evenimente importante.

IMG_20190614_191748

Produsele de la The Ordinary sunt foarte cunoscute în online. Tot ce trebuie să faci e să culegi foarte multe informații pentru a îți crea o rutină de îngrijire cu acestea. Așa am făcut și eu și am ajuns să încerc câteva dintre aceste produse. Vă voi spune ce produse am folosit, pentru ce sunt acestea destinate, ce rezultate au și cum le folosesc eu.

IMG_20190614_192329

Unul dintre cele mai importante produse care nu trebuie să lipsească din rutina oricărui tip de ten este acidul hialuronic. Această formulă se poate folosi la orice vârstă pentru hidratarea în profunzime a tenului. Trebuie să știți că și un ten mixt sau gras are nevoie de hidratare, există o diferență între ten uscat și ten deshidratat, iar excesul de sebum poate fi și o metodă de încercare a tenului de a se hidrata. Eu l-am folosit pe timpul rece când tenul meu mixt a avut o perioadă de deshidratare. Acidul hialuronic sub formă de ser de la The Ordinary este în concentrație de 2% și conține și vitamina B5, acesta se aplică pe tenul umed sau umezit cu apă termală pentru a pătrunde cât mai în profunzimea pielii, la sfârșit se aplică o cremă de față hidratantă.

Am folosit acest produs odată sau de două ori pe zi, iar produsele pe care le-am folosit împreună cu serul cu acid hialuronic au fost apa termală de la Avene și crema cu acid hialuronic de la CeraVe. Cu această echipă de produse am reușit să îmi hidratez tenul, să îl fac să arate mai sănătos și mai luminos.

IMG_20190614_192103

Serul cu acizi AHA 30% si BHA 2% de la The Ordinary este o soluție exfoliantă. Această combinație de acizi exfoliază pielea mai profund, curăță porii și lasă tenul strălucitor și uniform. Folosit pe o perioadă îndelungată, textura pielii se îmbunătățește vizibil. Având un ten cu puncte negre apelam destul de des la exfolierea mecanică cu geluri ce conțin particule exfoliante mai mari sau mai mici, dar cu astfel de produse există riscul de a agresa tenul și de a provoca răni care nu sunt vizibile cu ochiul liber. Astfel m-am îndreptat către exfolierea chimică care este mai benefică tenului, iar rezultatele sunt de lungă durată.

Produsul se aplică o singură dată pe săptămână pe fața curată și se lasă să acționeze maxim 10 minute, apoi se clătește. Este obligatoriu să folosiți SPF când introduceți acizi în rutina de îngrijire deoarece aceștia sensibilizează tenul și pot apărea pete și arsuri solare. Încă de la prima utilizare punctele negre dispar și tenul este mai luminos și uniform.

IMG_20190614_192129

Tot un acid, dar care are o putere de exfoliere mult mai mică este Acidul Lactic de 10% concentrație cu Acid Hialuronic de 2%. Se aplică o singură dată pe zi, eu am preferat să îl aplic seara și să îl las să acționeze peste noapte, astfel tenul este mai luminos, iar porii nu se mai încarcă așa de repede. La început se poate dilua cu alte produse pentru a se obișnui pielea cu această substanță. Făcând parte din categoria acizilor este necesara folosirea protecției solare pentru a evita petele și arsurile solare.

IMG_20190614_192212

Soluția Cafeina 5% și EGCG are o formulă mai uleioasă și este destinată zonei ochilor. Aceasta promite reducerea pungilor de sub ochi dacă este folosită pe o perioadă mai lungă de timp. Se masează o cantitate mică de produs în jurul ochilor, dimineața și seara înainte de aplicarea cremei pentru ochi. Eu am zona ochilor ușor mai pufoasă și am observat estompări ale acesteia în perioada în care am folosit acest ser.

IMG_20190614_192049

Un produs destinat ridurilor fine este Retinol în diferite concentrații, eu am varianta de 0,2%. Acesta promite reducerea și prevenirea liniilor fine, a ridurilor și încetinirea procesului de îmbătrânire. Se recomandă utilizarea pe tenul curat după seruri pe bază de ulei sau apă și folosirea produselor cu SPF în perioada aplicării produsului. Dintre toate produsele The Ordinary, acesta este cel pe care l-am folosit cel mai puțin și nu am apucat să văd rezultate însă plănuiesc să îl reintroduc în rutină în perioada rece și voi reveni cu update.

IMG_20190614_192153

Cel mai îndrăgit și folosit produs este serul cu Niacinamide în concentrație de 10% care conține și Zinc în concentrație de 1%. Acest ser este destinat porilor congestionați, petelor și promite echilibrarea producerii de sebum. Se aplică de două ori pe zi, pe tenul umed sau uscat și înainte de aplicarea unei creme cu formulă mai grea. Eu am ales să folosesc acest produs în combinație cu o cremă hidratantă cu acid hialuronic de la CeraVe sau crema Effaclar Duo de la La Roche Posay, care are și ea niacinamide în compoziție, în zilele fără machiaj. Rezultatele au apărut după primele aplicări: porii nu mai sunt încărcați, sebumul este considerabil scăzut și tenul are un aspect curat și luminos.

IMG_20190614_192248

Trebuie să menționez că nu am folosit toate produsele în aceeași perioadă, acestea trebuie introduse pe rând în rutina de îngrijire din care să nu lipsească produsele cu SPF și o rutină de demachiere și curățare a tenului foarte bine pusă la punct. Majoritatea acestor produse sunt destinate tenului mixt sau gras așa că vă recomand să intrați pe site-ul Farmaciei Tei pentru a descoperi întreaga gamă și produsele care vi se potrivesc. În același timp vă recomad și un grup de Facebook din care să vă culegeți informațiile și din care să învățați să vă formați o rutină de îngrijire specifică tenului vostru. Este foarte important să folosiți produse special destinate tenului vostru pentru ca efectele să fie benefice și nu să agraveze problemele acestuia.

Sunt curioasă ce produse The Ordinary folosiți sau ați folosit în rutina voastră de îngrijire. Vă aștept răspunsurile în comentarii.

Îți mulțumesc pentru vizită ❤

30 thoughts on “CE PRODUSE THE ORDINARY AM INCLUS ÎN RUTINA DE ÎNGRIJIRE

  1. De la The Ordinary nu am folosit nici un produs, dar articolul tau m-a convins ca merita sa incerc si eu macar un produs de la ei.

    Liked by 1 person

  2. Dintre toate recomandarile tale, as dori sa incerc acidul hialuronic. Am tot auzit de beneficiile lui asa ca e un must. 😍😘

    Liked by 1 person

  3. Nu am folosit niciun produs de la acest brand. Iti multumesc pentru aceasta prezentare si pentru detaliile oferite. E foarte util si bine informat articolul tau!

    Liked by 1 person

  4. Mi-am luat si eu cateva produse de la ei si nu prea ma impac bine cu ele. Imi simt tenul usor lipicios si ciudat si …. le-am cam scos treptat. Am folosit chiar si acidul hialuronic simplu si tot nu mi-a placut ….

    Liked by 1 person

    1. Peste unele dintre ele trebuie sa aplici crema de zi sau de seara in functie de momentul in care le folosesti. Poti aplica si machiaj peste daca le folosesti dimineata pentru ca face ca acesta sa se prinda mai bine de ten si sa fie mai rezistent. La acidul hialuronic trebuie neaparat ca tenul sa fie umed si apoi sa aplici crema hidratanta peste.

      Like

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.